Τρίτη 25 Φεβρουαρίου
16:00 - 20:30
***Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας.***
Το σεμινάριο κάνει μια σύντομη εισαγωγή του θεσμού της χορηγίας, και συνεχίζει με την ανάλυση των αναγκών τόσο για τον χορηγούμενο, όσο και για την εταιρεία-χορηγό. Ποια είναι η φιλοσοφία του χορηγού και πώς αυτή ταυτίζεται με κοινωνικές ανάγκες που χρειάζεται να καλυφθούν; Στη συνέχεια το σεμινάριο θα εξετάσει όλα τα στάδια ανάπτυξης ενός χορηγικού προγράμματος: Πώς προσεγγίζουμε τον χορηγό; Τι είδους εταιρείες πρέπει να προσεγγίσει μια ΜΚΟ/Κοινωνική Επιχείρηση αναλόγως του προφίλ της; Από ποιους πρέπει να απαρτίζεται η χορηγική της ομάδα; Πώς συντάσσουμε μια χορηγική πρόταση και πώς την παρουσιάζουμε; Επίσης, έμφαση δίνεται στις εκθέσεις απολογισμού, αυτές που αφορούν τον ενδιάμεσο και τελικό απολογισμό, αλλά και αυτές που αφορούν τη μέτρηση κοινωνικού αντίκτυπου της εν λόγω χορηγίας. Τέλος, αναλύεται πώς η χορηγική πρόταση μπορεί να εξελιχθεί σε χορηγικό πρόγραμμα, αναβαθμίζοντας τον θεσμό της χορηγίας ως partnership. Η τελευταία ώρα του σεμιναρίου θα έχει εργαστηριακή μορφή, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να συντάξουν επιστολή αιτήματος χορηγίας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εργαζόμενους και εθελοντές που ασχολούνται με χορηγικές προτάσεις.
Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Athens Digital Lab, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 3ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, 16.00 – 20.30. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.
Λίγα λόγια για το Γιώργο Βλάχο
Ο Γιώργος Βλάχος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1976, MΑrch). Εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός έως το 1991, με κύρια δραστηριότητα την μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή και Ανάπτυξη ιδιωτικών έργων (οικιστικά και επαγγελματικά κτίρια). Από το 1992 ανέλαβε Διευθυντικές θέσεις σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου LAFARGE στην Ελλάδα, στο χώρο του Ετοίμου Σκυροδέματος και των Λατομείων Αδρανών Υλικών, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLAMAT ABEME . Το 2001 μετακινήθηκε στον Όμιλο Εταιριών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, (μετά την εξαγορά του από τον Όμιλο LAFARGE), αναλαμβάνοντας διαδοχικά τις θέσεις του Γενικού Διευθυντή Οργανωτικής Ανάπτυξης, Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, Γενικού Διευθυντή Επικοινωνίας και Public Affairs. Από το 2010 συνεργάζεται με Ελληνικές και Διεθνείς εταιρίες με εξειδίκευση στο Business Development, Strategy & Implementation. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ετοίμου Σκυροδέματος (ΣΕΒΕΣ) και μέλος ΔΣ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ).
Είναι μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), της Aegean Perlites SA, και του BeyondCSR.