Πέμπτη 23 Απριλίου 2020
15:30 - 17:00
Ενώ τις τελευταίες μέρες όλος ο πλανήτης επικεντρώνεται στην πανδημία του Covid-19, οι hackers στον κυβερνοχώρο είναι έτοιμοι να αξιοποιήσουν την κρίση διασπείροντας ένα διαφορετικό είδος «ιού». Καθώς όλο και περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται εξ αποστάσεως, οι οργανισμοί και οι εταιρείες ενδέχεται τελικά να αντιμετωπίσουν την προοπτική της λειτουργίας τους με ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό, τόσο στο IT όσο και σε άλλες σημαντικές λειτουργίες υποστήριξης. Η χρήση του διαδικτύου για τηλε-εργασία και τηλε-εκπαίδευση είναι όλο και συχνότερη το τελευταίο διάστημα. Το διαδίκτυο, όμως, έχει τους κανόνες του και τις «παγίδες» του. Η παρουσίαση της Cyberno, φιλοξενούμενης ομάδας του Social Dynamo, απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ τα οποία εργάζονται εξ αποστάσεως λόγω των υφιστάμενων συνθηκών. Θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που απειλείται εν μέσω Covid-19, για την προστασία των χρηστών, αλλά και των εμπιστευτικών πληροφοριών του οργανισμού όπου αυτοί εργάζονται. Η παρουσίαση θα έχει την εξής δομή:
– Τι είναι η Κυβερνοασφάλεια
– Ποιες είναι οι απειλές στο διαδίκτυο εν μέσω Covid-19
– Ποιοι μας επιτίθενται
– Προσωπικά και εμπιστευτικά δεδομένα – Τι να προσέξουμε
– Αντιμετώπιση κυβερνοαπειλών και «υγιεινή» στο Διαδίκτυο
Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται online μέσω του εργαλείου Ζοοm, την Πέμπτη 23 Απριλίου , 15.30-17.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό, και μαζί με αυτή θα λάβετε το link που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.
Λίγα λόγια για τη Cyberno
Η Cyberno είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με αντικείμενο την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, των γονέων και των παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών, στις ψηφιακές τεχνολογίες και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. Σκοπός του οργανισμού είναι να αναπτύξει σε κάθε παιδί ηλικίας 8 έως 12 ετών τις τεχνικές, κοινωνικές, και διανοητικές ικανότητες που χρειάζεται ώστε να μπορεί να διακριθεί ως χρήστης στα ψηφιακά μέσα και να γίνει ένας ευφυής ψηφιακός πολίτης. Διαθέτει προσωπικό με εξειδίκευση και τεχνογνωσία σε θέματα ψηφιακών ικανοτήτων, όπως είναι η κυβερνοασφάλεια και η εκπαίδευση ενηλίκων. Η γνώση αυτή προσφέρει ένα πλεονέκτημα, καθώς δύναται να παρασχεθεί η κατάλληλη επιμόρφωση σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς έτσι ώστε να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.
Λίγα λόγια για τους εισηγητές
Ο Γεώργιος Πουραΐμης είναι ειδικός σε θέματα επιχειρήσεων κυβερνοχώρου. Έχει συμμετάσχει με ενεργό ρόλο σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τον κυβερνοχώρο (Dogana Horizon 2020 – aDvanced sOcial enGineering And vulNerability Assessment). Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου διδάσκει το μάθημα της Πληροφορικής. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π και κατέχει μεταπτυχιακό (MSc Defence Simulation and Modelling) από το Cranfield University. Είναι συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Κατέχει πιστοποιήσεις στην πληροφορική (CCNA R&S), στην κυβερνο-ασφάλεια (CCNA Cyber Ops) και στην διαχείριση έργων (PRINCE2).
Ο Κωνσταντίνος Βοσκάκης είναι ειδικός στον τομέα επιχειρήσεων κυβερνοχώρου. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, όπου διδάσκει το μάθημα της Πληροφορικής. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και κατέχει μεταπτυχιακό (MSc Electrical Engineering) από το Naval Postgraduate School – Monterey CA. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς επίσης και έχει εκπαιδευτεί ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Κατέχει πιστοποιήσεις στην πληροφορική (CCNA) και στην κυβερνο-ασφάλεια (CCNA Cyber Ops) και είναι μέλος στην Hellenic MENSA.