Τρίτη 12 Μαΐου
15:00 - 17:00
To webinar παρουσιάζει τη φιλοσοφία, τις δυνατότητες και τους τομείς εφαρμογής της 3D τεχνολογίας: από πολύ απλές λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας ως σύνθετες εφαρμογές. Δεν είναι τυχαίο που η πανδημία έφερε στο προσκήνιο την αμεσότητα και εφευρετικότητα με την οποία η τεχνολογία 3D printing δίνει λύσεις σε επιτακτικά προβλήματα.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο webinar θα παρουσιαστούν:
- Η ιστορική προσέγγιση της τεχνολογίας 3D Printing
- Τα είδη εκτύπωσης
- Τα υλικά εκτύπωσης
- Ορολογία σχετικά με το 3D Printing
- Τα βασικά μέρη ενός οικιακού 3D Printer
- Εφαρμογές του 3D Printing
- Εφαρμογές του 3D Printing για ευάλωτες ομάδες
Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον η e-Nable Greece στοχεύει στην υλοποίηση ενός δεύτερου webinar στο οποίο θα συζητηθούν οι ανάγκες των ατόμων που ωφελούνται από τους οργανισμούς σας και πώς αυτές θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από την τεχνολογία 3D Printing. Για να αυξηθεί η αυτονομία του κάθε συμμετέχοντα και να προαχθεί η ενεργός συμμετοχή του στην λύση που προτείνει, θα παρουσιάσουμε ένα απλό online σχεδιαστικό εργαλείο τύπου CAD. Κάθε συμμετέχοντας θα μπορέσει να σχεδιάσει στον δικό του χρόνο ένα αντικείμενο και η e-Nable Greece θα αναλάβει την εκτύπωση και παράδοση στον συμμετέχοντα.
Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται online, μέσω του εργαλείου Ζοοm,την Τρίτη 12 Μαΐου 15.00-17.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό και μαζί με αυτή θα λάβετε και το link που θα σας εξασφαλίσει την πρόσβαση στο webinar. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3221287.
Λίγα λόγια για την e-Nable Greece
Η ομάδα της e-Nable Greece αποτελείται από μηχανικούς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγο και μέσω της εμπειρίας τους έχουν διαπιστώσει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ωφεληθεί κάποιος από μία νέα τεχνολογία είναι πρωταρχικά να την κατανοήσει και κατά συνέπεια να αντιληφθεί πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τον ίδιο, τους οικείους του ή τις ομάδες με τις οποίες εργάζεται στην καθημερινότητά τους. Εξάλλου αυτή δεν είναι η βασική χρήση της τεχνολογίας; Η απλοποίηση της καθημερινότητάς μας!!
Λίγα λόγια για τους εισηγητές
Η Παναγιώτα Τσώνη είναι συν-ιδρύτρια της e-Νable Greece. Είναι ηλεκτρονικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στον προγραμματισμό ενσωματωμένων υπολογιστικών συστημάτων. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 15 έτη. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την μη-τυπική μάθηση και την διαχείριση της διαπολιτισμικής σύγκρουσης, στο πλαίσιο των δράσεων Erasmus+. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην τεχνολογία του 3D printing, τη σχεδίαση και βελτίωση προσθετικών χεριών και προσφορά βοηθητικών συσκευών στο ευρύ κοινό.
Ο Θανάσης Μιτζιφίρης είναι Εκπαιδευτικός Μηχανολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ε.Κ.Π.Α. για την Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας με Νέες Τεχνολογίες. Είναι συν-ιδρυτής της e-Νable Greece. Έχει 15ετή διδακτική εμπειρία στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση, σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και κολλέγια και 15ετή επαγγελματική εμπειρία στην 2D & 3D σχεδίαση CAD και μελέτη Η/Μ εφαρμογών. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια σχετικά με πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, σχεδίασης 3D και 3D Printing. Έχει συμμετάσχει και διαχειριστεί πλήθος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Comenius & Erasmus για την σχολική και επαγγελματική εκπαίδευση.