Παρασκευή 31 Μαΐου
10:00 - 14:00
Το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 4 ωρών χωρίζεται σε 2 διακριτές ενότητες:
Οργάνωση πρώτης ενότητας:
- Εισαγωγή στην χρηματοδότηση από ιδρύματα
- Ανεύρεση ιδρυμάτων και δωρεών
- Τα βασικά σημεία μιας πρότασης προς ιδρύματα
- Tα do’s” and “don’ts” κατά την συγγραφή και υποβολή προτάσεων
- Follow up μετά την κατάθεση μιας πρότασης
- Άσκηση 30 λεπτών
- Μαθαίνοντας μέσα από το παράδειγμα. Συζήτηση με εκπροσώπους οργανισμού που έχει λάβει χρηματοδότηση από Ίδρυμα
Οργάνωση δεύτερης ενότητας
- Αναζήτηση & εντοπισμός κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων
- Βήματα μετατροπής ιδέας σε πρόταση
- Εταιρικό σχήμα και δια-κρατικότητα
- Σχεδιασμός Δράσεων
- Κοστολόγηση και κατάρτιση προϋπολογισμού
- Μαθαίνοντας μέσα από το παράδειγμα. Συζήτηση με εκπροσώπους οργανισμών που έχουν υλοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη Μ.Κ.Ο. που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν τις δράσεις τους μέσα από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία ή μέσω ανεύρεσης πόρων από Ιδρύματα. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους αναζήτησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων καθώς και την διαδικασία συγγραφής και υποβολής μιας επιτυχημένης πρότασης. Μέσα από διαδραστικές συζητήσεις με εκπροσώπους οργανισμών που έχουν ήδη καταθέσει επιτυχημένες προτάσεις και υλοποιήσει χρηματοδοτούμενες δράσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να μάθουν από τις καλές πρακτικές που θα παρουσιαστούν.
Η πρώτη ενότητα αφορά την συγγραφή πρότασης για χρηματοδότηση από ιδρύματα. Εισηγήτρια της ενότητας είναι η Αναστασία Ψωμά, Υπεύθυνη Προώθησης, Επικοινωνίας και Εξεύρεσης Πόρων του “ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ”.
Η δεύτερη ενότητα θα καλύψει την συγγραφή πρότασης για υποβολή σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Εισηγητής είναι ο Πάνος Ρεμούνδος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Προγράμματος του “ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ”.
Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 10πμ-2μμ, στα γραφεία του Solidarity Now στη Θεσσαλονίκη, Ι. Πτολεμαίων 29Α.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.
Λίγα λόγια για τους εισηγητές
Η Αναστασία Ψωμά ξεκίνησε την καριέρα της ως σύμβουλος επιχειρήσεων με ειδίκευση σε διασυνοριακά έργα χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. Δουλεύει στον χώρο της κοινωνίας των πολιτών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εδώ και μια δεκαετία. Ειδικεύεται στην ανεύρεση πόρων (fundraising) και σε θέματα επικοινωνίας προκειμένου να υποστηρίξει τους σκοπούς των οργανισμών στους οποίους πιστεύει και έχει την τύχη να εργάζεται (Alzheimer’s Disease International, ActionAid, Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»). Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με Μεταπτυχιακό σε Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Sheffield και Diploma στο Fundraising από το Institute of Fundraising, UK.
Ο Πάνος Ρεμούνδος ασχολείται από το 2005 με τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση έργων εδαφικής συνεργασίας της ΕΕ με επίκεντρο στους τομείς του πολιτισμού, της βιωσιμότητας και της καινοτομίας. Το 2013 υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της ΑΜΚΕ «Creativity Platform», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε με στόχο την έρευνα και την υποστήριξη των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Τομέων (CCS) της Θεσσαλονίκης. Τα κυριότερα έργα όπως το Creative Brunch, το Agro Design Cluster και το Handpeak – μεταξύ άλλων – στοχεύουν στο να ενισχύσουν τις δεξιότητες και ικανότητες των επαγγελματιών από τους δημιουργικούς τομείς και να δημιουργήσουν τα εργαλεία που υποστηρίζουν τις συνέργειες των δημιουργών με άλλους επαγγελματικούς κλάδους όπως ο αγρο-διατροφικός κλάδος και ο τουρισμός. Ο Πάνος έχει πτυχίο Bachelor στην Πολιτική Επιστήμη από το London Southbank University και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Cranfield.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα “ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ”
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.