Θεσσαλονική: Σχεδιάζοντας μια πρόταση για το πρόγραμμα Active Citizens Fund (επιχορηγήσεις έως €5.000)

Σχεδιάζοντας μια πρόταση για το πρόγραμμα Active Citizens Fund – Θεσσαλονίκη

Εργαστήριο για ΜΚΟ με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε χρηματοδοτικά προγράμματα (για αιτήσεις επιχορήγησης ως 5.000)

Labattoir, 26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη

 

*** Για εγγραφή πατήστε εδώ***

Λόγω μεγάλης ζήτησης, επιτρέπεται μόνο η συμμετοχή ενός εκπροσώπου ανά ΜΚΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι πληροφορίες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα διατεθούν επίσης online με τη μορφή βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους SDH (κωφούς και βαρήκοους).

15:00-15:30

«Case studies»: Παραδείγματα επιλέξιμων δραστηριοτήτων για τις ανοιχτές προσκλήσεις αιτήσεων με τίτλο «Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων» και «Ενίσχυση της συνηγορίας και του εποπτικού ρόλου της κοινωνίας των πολιτών»

15:30-19:00

«Σχεδιασμός έργων και τη συγγραφή προτάσεων»: Στο διαδραστικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το εργαλείο «Καμβά Σχεδιασμού Έργου» (το οποίο θα είναι διαθέσιμο και στο διαδίκτυο) με στόχο τη διευκόλυνση του σχεδιασμού αποτελεσματικών έργων και θα συζητήσουν τη διαδικασία συγγραφής προτάσεων και τις πληροφορίες που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα διάφορα μέρη του εντύπου αίτησης.

 

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο αποτελεί μέρος μίας σειράς εργαστηρίων ενδυνάμωσης ικανοτήτων ΜΚΟ. Παρόμοια εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πάτρα και Ηράκλειο. Τα εργαστήρια έχουν ως στόχο την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας σχεδιασμού έργων και συγγραφής προτάσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.