Μ. Τρίτη 27 Απριλίου
16:00 - 19:00
Η απώλεια της βιοποικιλότητας αποτελεί μία οικολογική κρίση που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, με ολέθριες συνέπειες.
Το σεμινάριο έχει ως στόχο οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την πολιτική διάσταση της προστασίας της φύσης.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί το ιστορικό και οι πρόσφατες εξελίξεις στην πολιτική για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, θα αντληθούν στοιχεία από την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα από το έργο «Προτεραιότητα στη Φύση» που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Green Tank.
Δομή σεμιναρίου
16.00 – 16.15: Εισαγωγή και γνωριμία
16.15-17.15: Πολιτική για την προστασία της φύσης – μέρος Α
- Η απώλεια της βιοποικιλότητας
- Διεθνής πολιτική: ιστορικό και πρόσφατες εξελίξεις
- Ευρωπαϊκή πολιτική: ιστορικό και πρόσφατες εξελίξεις
17.15-17.30: Διάλλειμα
17.45-18.45: Πολιτική για την προστασία της φύσης – μέρος Β
- Εθνική πολιτική: ιστορικό και πρόσφατες εξελίξεις
- Αξιολόγηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα
- Προκλήσεις και ευκαιρίες συνηγορίας
18.45-19.00: Συμπεράσματα
Πού και πότε
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 16.00 – 19.00 μέσω της πλατφόρμας Zoom . Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.
Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η Ιόλη Χριστοπούλου είναι συν-ιδρύτρια και διευθύντρια πολιτικής της δεξαμενής σκέψης για το περιβάλλον The Green Tank.
Από το 2014 είναι μία εκ των δύο εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Επιτροπή Φύση 2000, στην οποία έχει οριστεί αντιπρόεδρος.
Σπούδασε διεθνείς σχέσεις με έμφαση στο διεθνές περιβαλλοντικό δίκαιο στο Mount Holyoke College (ΗΠΑ). Συνέχισε τις σπουδές της στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts (ΗΠΑ) όπου επικεντρώθηκε σε θέματα διεθνούς περιβαλλοντικής πολιτικής. Στην ίδια σχολή ολοκλήρωσε το διδακτορικό της εξετάζοντας τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων στην αειφόρο ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από το 2005 ως το 2018 εργάστηκε στο WWF Ελλάς. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του MEDASSET και διδάσκει περιβαλλοντική πολιτική στο College Year in Athens (ΔΙΚΕΜΕΣ).