Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
16:00 - 19:00
Η εισήγηση αυτή αποτελεί εισαγωγή στην έννοια της βιωσιμότητας φορέων που στοχεύουν στον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.
– Ποιες είναι οι διαφορές κλασικής και κοινωνικής επιχείρησης στους στόχους, τις επιδιώξεις, τη διάρθρωση, την κουλτούρα και την ορολογία;
– Ποιες είναι οι ομοιότητές τους στη βιωσιμότητα, τη μεθοδολογία, τη λειτουργία, και την αυτονομία;
Στην εισήγηση, θα συζητηθούν οι πόροι της κοινωνικής επιχείρησης (οικονομικοί, ανθρώπινοι, άυλοι και υλικοί), αλλά και η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησής της.
Τέλος, θα αναλυθεί το Επαναλαμβανόμενο Μοντέλο (Repeatable Model) και θεματικές όπως η καινοτομία, η μοναδικότητα, η επεκτασιμότητα του κοινωνικού αντίκτυπου, η σχετιζόμενη ομάδα σχεδιασμού, η μέθοδος σχεδιασμού, η διαμόρφωση “φακέλου/προϊόντος”, οι δυνητικοί “λήπτες-πελάτες”, η υλοποίηση του πλάνου marketing, η αξιοποίηση “επαναλήψεων/πωλήσεων” και η επίτευξη αυτονομίας.
Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 16.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.
Λίγα λόγια για τον κο Βλάχο
Ο Γιώργος Βλάχος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1976, MΑrch). Εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός έως το 1991, με κύρια δραστηριότητα την μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή και Ανάπτυξη ιδιωτικών έργων (οικιστικά και επαγγελματικά κτίρια). Από το 1992 ανέλαβε Διευθυντικές θέσεις σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου LAFARGE στην Ελλάδα, στο χώρο του Ετοίμου Σκυροδέματος και των Λατομείων Αδρανών Υλικών, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLAMAT ABEME . Το 2001 μετακινήθηκε στον Όμιλο Εταιριών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, (μετά την εξαγορά του από τον Όμιλο LAFARGE), αναλαμβάνοντας διαδοχικά τις θέσεις του Γενικού Διευθυντή Οργανωτικής Ανάπτυξης, Γενικού Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, Γενικού Διευθυντή Επικοινωνίας και Public Affairs. Από το 2010 συνεργάζεται με Ελληνικές και Διεθνείς εταιρίες με εξειδίκευση στο Business Development, Strategy & Implementation. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ετοίμου Σκυροδέματος (ΣΕΒΕΣ) και μέλος ΔΣ του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ).
Είναι μέλος ΔΣ του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), της Aegean Perlites SA, και του BeyondCSR.
Λίγα λόγια για το ΚΕΜΕΛ
Το ΚΕΜΕΛ έχει μέλη, ενεργά ή πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων ελληνικών ή διεθνών εταιρειών, τα οποία διαθέτουν τουλάχιστον 20 έτη εμπειρίας και έχουν διακριθεί για τη διαχειριστική τους ακεραιότητα. Το ΚΕΜΕΛ εστιάζει στη νεανική επιχειρηματικότητα και υποστηρίζει σχετικές συλλογικές πρωτοβουλίες, και η δράση του είναι εθελοντική και ανεξάρτητη από κυβερνητικές αρχές, κόμματα και επιχειρηματικά συμφέροντα. Περισσότερα για το ΚΕΜΕΛ μπορείτε να δείτε εδώ.