Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018
13:00 - 16:00
Η περιγραφή των συνεδριών θα ενημερωθεί προσεχώς.
Πού και πότε
Η συμβουλευτική διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός) την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, 13.00-16.00.
Η παροχή συμβουλευτικής είναι δωρεάν.
Πώς θα κλείσετε ραντεβού
Για να κλείσετε ραντεβού, πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία της συνεδρίας και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Στο πεδίο «Σύντομη περιγραφή φορέα» παρακαλούμε παραθέστε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέλετε να απευθύνετε στο συνεργάτη μας, διαφορετικά δε θα είναι έγκυρο το αίτημά σας.
Σε περίπτωση που χρειάζεται υποστηρικτικό υλικό για την προετοιμασία συνεδριών, μπορείτε να μας το αποστείλετε στο socialdynamo@bodosssaki.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.
Λίγα λόγια για τη Σοφία Μαστροκούκου
Η Μαστροκούκου Σοφία είναι Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και συμμέτοχος της Ιταλο-Ελληνικής Πολιτιστικής Οργάνωσης για την Εκπαίδευση μicrokosmos με έδρα το Τορίνο.
Είναι υπεύθυνη για το στρατηγικό σχεδιασμό, τον έλεγχο και την προβολή των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού σε φοιτητές και αποφοίτους (coaching, counselling και mentoring), είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια σχεδιασμού e-portfolio και business pitch, διεξάγει μελέτες σε θέματα εκπαίδευσης και πολιτιστικής προσβασιμότητας και συνεργάζεται με ανώτατα ιδρύματα και επαγγελματικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Μαστροκούκου Σοφία έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα για την εκπόνηση του πρώτου Πρακτικού Οδηγού του Διεθνούς Σήματος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κωφών του Τορίνο.
Συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. για την επιμόρφωση πολιτικών επιστημόνων και φορέων ΜΚΟ από όλον τον κόσμο για τη διάδοση των 17 στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και σε πρόγραμμα κατάρτισης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) με θέμα την «Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον».
Επιπρόσθετα, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές στη Μέση Ανατολή, η δημιουργική διαπολιτισμική επικοινωνία (creative cross-cultural communication) και η συγκριτική ανάλυση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρία.
Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στη Γλωσσολογία και στις Διεθνείς Επιστήμες, με ειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση, στη Δημόσια Πολιτική και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Σχολική Ψυχολογία σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία. Ομιλεί εφτά γλώσσες.