Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024
10:00 - 16:00
Το δια ζώσης σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του Προγράμματος Σημεία Στήριξης, αλλά και συνολικά στην Κοινωνία των Πολιτών.
Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη διαχείριση έργων, λαμβάνοντας πρακτικές γνώσεις και εργαλεία για την αποτελεσματική οργάνωση ενός έργου. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να διαχειρίζονται σαν project managers κάθε πτυχή του έργου, αναλύοντας τα κρίσιμα βήματα που απαιτούνται σε κάθε φάση, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την εκτέλεση και την παρακολούθηση της προόδου. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ολοκληρώνουν όλα τα πακέτα εργασίας με επιτυχία, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις που ενδέχεται να προκύψουν, όπως η πίεση χρόνου.
Επιπλέον, η εκπαίδευση εστιάζει στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη σωστή καθοδήγηση της ομάδας και την αποδοτική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του έργου.
Δομή σεμιναρίου:
10.00-11.00 Πώς ξεκινάει σωστά ένα έργο: 1ο βήμα Initiation
11.00-11.30 Ο ρόλος και οι δεξιότητες του/της project manager
11.30-11.45 Διάλειμμα
11.45-13.00 Πώς οργανώνω τα πακέτα εργασίας, την ομάδα και ο ρόλος της τεχνολογίας: 2ο βήμα Planning
13.00-13.30 Πώς διαχειρίζομαι τον χρόνο και τις προτεραιότητες (time management)
13.30-13.45 Διάλειμμα
13.45-14.30 Πώς τρέχει και πώς κλείνει ένα έργο: 3ο βήμα Execution & 4ο βήμα Closing
14.30-15.30 Οι δεξιότητες επικοινωνίας που πρέπει να αναπτύξω και ο ρόλος της ενεργητικής ακρόασης
15.30-16.00 Κλείσιμο με σχεδιασμό των προσωπικών σου επόμενων βημάτων
Πού και πότε
Το σεμινάριο θα διεθαχθεί στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου, Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1, Θεσσαλονίκη 546 21την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 10.00 – 16.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο εργαστήριο παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του εργαστηρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.
Λίγα λόγια για την εισηγήτρια
Η Θάλεια Ρίζου πιστεύει ότι για να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στις προκλήσεις της εποχής μας χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ιδέα με βιώσιμο όραμα, μια μεθοδολογία υλοποίησής της προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και μια συστημική, ανθρωποκεντρική και συμμετοχική προσέγγιση. Η επαγγελματική της εμπειρία και σπουδές καλύπτουν τις προαναφερθέντες πτυχές, μιας που έχει εργαστεί ως Project Manager, Facilitator και Service Designer τα τελευταία 15 χρόνια σε πληθώρα αστικών, πολιτιστικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών projects στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε 10+ χώρες στο εξωτερικό. Tα τελευταία 5 χρόνια ίδρυσε και διαχειρίζεται τον οργανισμό among, ο οποίος εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται projects και υπηρεσίες, που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα σήμερα. Συνεργάζεται σαν facilitator στο πρόγραμμα ChangemakerXchange που συνδέει κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, φορείς του εξωτερικού σαν (digital και physical) facilitator, αλλά και ως σύμβουλος συστημικής ανάπτυξης (systemic impact) σε οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Την εμπνέουν (πολύ) όσοι/ες αγωνίζονται για έναν καλύτερο τόπο και γι’αυτό άλλωστε το προσωπικό της όραμα είναι να συμβάλλει σε μια πιο συμμετοχική, καινοτόμα πόλη, που δίνει χώρο στις φρέσκιες ιδέες, τον πειραματισμό και τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών. Αν δεν την βρείτε στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σε κάποια κορυφή του Ολύμπου.