Αλεξάνδρα Λέκκου

CO-FOUNDER@theHappyLab

Η Αλεξάνδρα έχει γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και πίστη στις δυνατότητες τους.

Αυτό την οδήγησε στις κοινωνικές επιστήμες (Master’s degree in Psychology, Sussex University και Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και σε μία επαγγελματική διαδρομή στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, με εστίαση στον εντοπισμό του ταλέντου, την μάθηση και ανάπτυξη, και τη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος με υψηλή δέσμευση, και εστίαση στην εμπειρία των εργαζομένων και την ευημερία τους.

Για πάνω από 25 χρόνια, έχει εργαστεί σε διαφορετικούς οργανισμούς, εξελισσόμενη από ρόλους Specialist σε HR Business Partner και Unit Director, πάντα υποστηρίζοντας άτομα και ομάδες να εξελιχθούν, και οργανισμούς να δημιουργήσουν μια κουλτούρα δέσμευσης και ενδυνάμωσης.

Η Αλεξάνδρα απολαμβάνει το Facilitation (είναι εκπαιδευμένη facilitator και Affiliate member του Association of Facilitators), το Coaching (κατέχει accredited certification in professional coaching και είναι μέλος του ICF Global) και το Mentoring (λειτουργεί ως Μέντωρ για ΜΚΟ). Επίσης, κατέχει ένα Positive Psychology Practitioner Certificate και είναι μέλος του International Positive Psychology Association.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη και τις τεκμηριωμένες πρακτικές που φέρνουν θετικές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, με εστίαση στην ψυχολογική ασφάλεια, την εμπιστοσύνη, τη συμπερίληψη, τον σκοπό, τη σύνδεση και την ενδυνάμωση.